יום שבת, 4 באפריל 2020

מה אני עושה כשאני קם בבוקר? שקשוקת עדשים.

בטיולי במחוזות הרשת ובכלל, אני נתקל באנשים שבשבילם טבעונות היא אתגר. חומרי גלם נדירים, בישולים ארוכים ושמות מאכלים מפוצצים ושוברי שיניים.
על מנת שנוכל להתמיד בדרך החיים הטבעונית שבה בחרנו, אנחנו צריכים לפשט את הדברים ולא לסבך שלא לצורך.
הנה דוגמא לארוחת בוקר שכולה פשטות וקלות. שקשוקת עדשים אדומות טבעונית, פשוטה, טעימה ומלאה בחלבון מלא. כל כך קלה להכנה, עם המצרכים שאנו מוצאים בכל בית ובכל מכולת, כך שהפוסט הזה ממש מיותר.
טגנו בצל במחבת, הוסיפו שן שום קצוצה, הוסיפו קופסא קטנה של רסק עגבניות ושתי כוסות מים. הוסיפו חצי כוס עדשים אדומות וחצי כוס פטריות קצוצות מקופסה (ברור שמקופסה),
אפשר להוסיף קצת ירקות לתבשיל אבל לי זה מיותר ואין לי זמן לזה בבוקר.
זה הזמן הנכון למקלחת, להתלבש ולעשות כל מה שאתה עושה כשאתה קם בבוקר.
 כל כמה דקות בידקו את מצב במים בתבשיל והוסיפו לפי הצורך.
אחרי רבע שעה כשהעדשים התרככו הוסיפו תבלינים כמון, פפריקות, מלח פלפל.
הכינו קצת טחינה, חיתכו לחם. ויאללה יש לנו התחלה מושלמת לעוד יום חדש.
לא לשכוח לנגב את המחבת עם הלחם, זה החלק האהוב עלי בשקשוקה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מצה בריי/מציה טבעונית פשוטה להכנה.

שלום. היום נכין את המתכון הכי מושחת, הכי משמין, הכי פשוט להכנה והכי חשוב, כשר לפסח (לאוכלי קטניות). ניקח קערה נשים בה כוס מים ו3 כפות...