יום שבת, 4 באפריל 2020

שעועית סנט פטרסבורג

לא יודע מתי בפעם האחרונה חוויתם "התגלות רוחנית" כתוצאה מארוחה טובה? לי זה קרה לפני חודשיים, בטיול לסנט פטרסבורג היפה.
יפה, יפה, אבל לטבעונים כמוני ממש קשה למצוא בה מקום לאכול.
במשך שלושה ימים הסתובבתי רעב וכחוש בין מסעדות העיר ולא מצאתי אפילו מסעדה אחת שתספק את תאוותה של אשתי למנת בשר הגונה ותרגיע גם את בטני המקרקרת עם מנת ירקות מבושלים.
עד שערב  אחד זה קרה!
 גיליתי את האור!
מסעדת שירות עצמי זולה, טובה, טעימה שמגישה גם כמה מנות טבעוניות.
כבר בכניסה המנה חייכה אלי מבעד לויטרינה המצוחצחת.  אהבה ממבט ראשון, סיפור אהבה בין גבר למנת שעועית אדומה ברסק עגבניות עם אורז. מנה מחממת, משביעה, בריאה וכשהיא באה עם ליטר של בירה רוסית קרירה היא הופכת את הארוחה לחוויה בלתי נשכחת.

טוב לאחר ההקדמה, איך מכינים את המנה הקלה הזו?

קחו 500 גרם שעועית אדומה או שחורה השרו אותה במים עם כפית סודה לשתייה ל12 שעות לפחות.
הרתיחו את השעועית, הוציאו את הקצף והוסיפו 200 גרם רסק עגבניות, כפית פפריקה מתוקה,
חצי כפית פפריקה חריפה, קצת כמון,
כפית פלפל שחור.
לא להוסיף מלח בשלב הזה, להוסיף אותו רק כשהשעועית תתרכך. להוסיף לסיר כל ירק שתמצאו בבית חציל, גזר קישוא וכו..
להגיש עם אורז.
בתיאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מצה בריי/מציה טבעונית פשוטה להכנה.

שלום. היום נכין את המתכון הכי מושחת, הכי משמין, הכי פשוט להכנה והכי חשוב, כשר לפסח (לאוכלי קטניות). ניקח קערה נשים בה כוס מים ו3 כפות...