יום שבת, 4 באפריל 2020

כבד קצוץ/ממרח כבד. הגרסה הטבעונית.


אהלן.
קבלו את המתכון שלי לחציל בטעם כבד, אבל קודם ברשותכם, הקדמה קצרה.
בילדותי הזדמן לידיי ספרו הנהדר של הסופר אריה אקשטיין ז"ל, "דודה אסתר" (אם לא קראתם? רוצו לקרוא). זכור לי במיוחד הקטע בו מתאר הסופר  באופן ציורי את התרגשותו הרבה למראה מנת כבד קצוץ עם בצל שהוגשה לו לאחר תקופת רעב ועוני. תאור שגרם לי לרוץ למטבח ולהכין לי את המנה האהובה גם עלי כבד קצוץ ביצה והרבה בצל.
עם השנים הפכתי לטבעוני וחסר לי מאוד טעמה של פרוסת חלה עבה מרוחה בנדיבות בכבד הקצוץ.
והנה השגתי את המתכון המשחזר את הטעם שכה התגעגעתי אליו.
טוב אחרי שחפרתי לכם, קבלו המחיאות כפיים סוערות את המתכון.

מצרכים:

חציל גדול
2 בצלים
1 קישוא מגורר בפומפייה
1 גזר מגורר בפומפייה
1 סלק מגורר בפומפייה
כוס/כוס וחצי עדשים אדומות (לפני בישול)
כוס יין אדום
חצי ראש שום כתוש

הכנה:

נטגן לאט לאט מבלי "להתקמצן" על השמן את כל המרכיבים (כולם, פרט לעדשים והיין) תוך תיבול בתבלין גריל עוף, עד שהם  מתרככים.
נבשל את העדשים במים מהולים עם היין ובסוף הבישול נצמצם את הנוזלים כך שיישארו מעט נוזלים בסיר.
נכניס הכל למיקסר נעבד ונתבל במלח, פלפל, מלח הודי שחור לפי הטעם עד לקבלת המרקם הרצוי. נכניס את העיסה למקרר וניתן לה התקרר 12 שעות לפחות.
רצוי להגיש עם חלה טרייה, בירה קרה או יין אדום, בצל ועגבניות חתוכות.

וזו תמונת הכריכה של הספר הנהדר:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מצה בריי/מציה טבעונית פשוטה להכנה.

שלום. היום נכין את המתכון הכי מושחת, הכי משמין, הכי פשוט להכנה והכי חשוב, כשר לפסח (לאוכלי קטניות). ניקח קערה נשים בה כוס מים ו3 כפות...